dinsdag 1 juni 2010

Zeeroverdag

Vandaag hebben wij een knotsgekke zeeroverdag gehad.
Heel wat mama's en papa's zijn waarschijnlijk benieuwd wat wij allemaal hebben gedaan. Hier een klein overzichtje:

In de kombuis kregen we een echte piratenfishstick vervolgens mochten we vlaggen roven in de duinen. Daarna gingen we naar een gekke piraat, die leerde ons heel wat zeeroverliederen. Onze volgende stop was bij een piraat die leerde hoe we de zeilen moesten hijsen.
Na al dat spelen kregen we reuzentrek en aten we ons lunchpakket op in de refter.

Na een spelmoment op het speelplein gingen we weer door naar een andere piraat. Hij leerde ons knopen maken, dat was niet zo makkelijk maar toch is het ons gelukt om een knoop te maken in een touw. Na de knooppiraat brachten we en bezoekje aan de gok-piraat, we speelden bij haar een spelletje waar we moesten gokken in welke hand de kanonbal was.

Na al dat gokken was het tijd om in actie te schieten. We gingen naar de piraat die instond voor het enteren, onze klas werd verdeeld in twee groepen en we moesten met ballen gooien naar de zeilen van het andere schip.
We moesten proberen het schip van de andere te vernietigen. Dat was wel heel spannend!

Na al dat gooien was het tijd om een bezoekje te brengen aan de kunstpiraat, bij haar moesten we een eigen vlag ontwerpen, we gebruikten hier voor piratenbloed.
Na het maken van de vlag gingen we door naar de vertelzeerover. Zij vertelde ons enkele interessante zeerover-weetjes.

Nadien was het tijd om naar huis te gaan, maar voor we vertrokken kregen we eerst van de zeerovers, een zeeroverdiploma!

Kortom het was een heel fijne Zeeroverdag! Een dank je wel aan de mama's die meehielpen.

Foto's:




Geen opmerkingen:

Een reactie posten