donderdag 31 december 2009

vrijdag 18 december 2009

Prettige feestdagen en een gelukkig nieuwjaar

thema: Kerstmis: donker en licht (deel2)

Deze week was het de laatste week van dit jaar in onze klas. Niet getreurd want volgend jaar zijn we gewoon terug van de partij!

We hebben heel wat gedaan deze week! Zo hebben we geteld, onze nieuwjaarsbrief gemaakt, een versje geleerd,... enzoverder. De leerlingen van het 5de leerjaar kwamen ook op bezoek. Zij hadden heel leuke verhaaltjes mee, na het voorlezen was er een klein activiteitje voorzien.

Verder was er ook een kerstfeestje in onze klas, er lag een speciaal pakje onder onze kerstboom en dat pakje was een muzikaalpak. Op muziek ging het pakje rond. De verrassing was chocomelk met lekkere pannenkoeken.

Ik wens alvast iedereen een spetterende vakantie toe en tot volgend jaar!

woensdag 16 december 2009

Geniet mee met 'de sound of kerst'

Kom meegenieten van de leuke sfeer, lekkere hapjes, warme dranken, optreden van het 5de leerjaar,... enzoverder! Kortom het gezellig samenzijn!

Iedereen van harte welkom morgen om 16 uur op onze speelplaats!


vrijdag 11 december 2009

thema: Kerstmis: donker en licht

Hallo iedereen!

Kerstmis komt steeds dichter en dichter bij. Dit zien we op onze aftelkalender, maar ook aan onze adventskrans want deze week mochten we een tweede kaarsje aansteken.

De kerstsfeer is nu ook in onze klas te merken. Want onze klas is feestelijk versierd met slingers, lichtjes en kerstballen. Meer nog in onze onthaalhoek prijkt er een kerstboom. Eerst hebben we het materiaal waargenomen en daarna mochten we hem zelf versieren! Dat was wel tof!

Deze week hebben we ook heel veel geknutseld. Zo hebben we een kerstster gemaakt die we verkopen op onze schoolkerstmarkt, een kerstbalcd die we versierd hebben met glazuur en hebben we een kerstcadeautje geknutseld voor onze mama's en papa's.

Vandaag hebben we gespeeld met het materiaal dat we hebben gekregen van Sinterklaas!

Geniet je even mee van de foto's?

woensdag 9 december 2009

Nieuwe blogbuur!

Het klasje van juf Charline heeft ook een blog! Kijken jullie even mee wat ze daar allemaal uitspoken?

http://welkom1klb.blogspot.com/

zaterdag 5 december 2009

Gezocht!

Hallo iedereen!

Wie thuis oude cd's, cd-roms, kranten of oude kerstversiering heeft, mag deze meebrengen naar klas. We kunnen dit goed gebruiken tijdens de knutselles.

Alvast bedankt!

Juf Veerle

vrijdag 4 december 2009

Thema: Zwarte piet (deel 2)

Deze week was het de start van de advent. We hebben in onze klas een echte adventskrans gemaakt, iedereen mocht één takje op de krans prikken. Dat vonden we heel fijn. Verder hebben we ook één kaarsje aangestoken volgende maandag mogen we een tweede kaarsje aansteken.

Verder hebben we ook gewerkt rond zwarte piet. We hebben gerijmd met woordjes, we hebben tekeningen in de juiste volgorde gekleefd, we hebben een sint en piet geschilderd,... enzoverder.

Maar het hoogtepunt van heel de week was het bezoek van Sinterklaas en zwarte Piet! Eerst hebben we de Sint en Piet verwelkomd in onze school en daarna hebben ze een bezoekje gebracht aan onze klas. De Sint wist over ieder van ons iets te vertellen. Gelukkig was hij heel tevreden over ons! Want hij gaf aan ons 3 mooie cadeautjes: gekke ballen, loopklossen en vangstokjes, natuurlijk kregen we ook wat lekkers!


woensdag 2 december 2009

Deze nacht kreeg onze klas bezoek....

Gisteren hadden wij onze schoen met wortel en suikerklontje klaar gezet... en deze nacht hebben wij bezoek gekregen van Sinterklaas en zwarte Piet. Ze hadden heel wat lekkers mee en ze hadden voor de juf ook nieuwe stempels mee!
Gelukkige komen ze vrijdag nog eens terug!




dinsdag 1 december 2009

Bloembollen planten

Vandaag hebben het vierde leerjaar en wij bloembollen geplant.
Hopelijk komen al deze bollen in de lente uit.

Kijk je even mee hoe de kinderen van het vierde leerjaar en wij aan het werk waren?